Konak Güneş Enerjisi
Daxler Enerji A.Ş. 30. Mayıs 2023

Konak Güneş Enerjisi

Konak Güneş Enerjisi. Dünyanın enerji ihtiyacının büyük bölümünün güneşten geldiği hesaplanmaktadır. Doğal kaynakları tehlikede. Bu tüketim, yenilenen enerji kaynaklarına odaklanmamızı doğrulamaktadır. Daxler Enerji olarak artık yenilenen enerji kaynaklarını kullanarak tüketimimizi azaltmak için çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları denilince akla ilk gelen güneştir.

1970’lerden bu yana, güneş enerjisi uygulaması giderek genişledi. En popüler programlar orada. Ayrıca güneş enerjisinin binaları ve seraları ısıtmak ve bina güç gereksinimlerini karşılamak için sıcak su kullanmak gibi uygulamaları vardır. Bahçelerde, sokaklarda, sokak aydınlatmalarında, soğutma, kurutma ve su arıtmada kullanılmaktadır.

Türkiye’de Güneş Enerjisinden Yararlanma Oranı Nedir?

Güneş kollektörlerinin yanı sıra güneş panelleri de güneş enerjisinin bir uygulama alanıdır. Güneş panelleri sayesinde güneş enerjisi elektriğe dönüştürülmektedir. Ardından depolanmaktadır. Depolanan güç, merkezden uzak  veya konum koşulları nedeniyle iletiminin zor olduğu alanlarda kullanılmaktadır. Güneş panelleri oldukça ekonomik bir seçenektir ve elektrik enerjisinin coğrafi olarak dezavantajlı bölgelere iletilmesinin yüksek maliyeti nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Ekonomik büyüme, teknolojik gelişme ve nüfus artışı ile birlikte her ülkede enerjiye olan talep şüphesiz artmaktadır. Maalesef ülkemizin yeterli enerji kaynağı yok, dolayısıyla ithalat için ödememiz gereken bedel, toplam  ithalatımızın neredeyse beşte biri kadar. Bu nedenle enerji üretiminde yenilenen enerji kaynaklarının kullanımı elzemdir. Böylece ülkemizin başta güneş olmak üzere bu kaynaklardan daha fazla faydalanması gerekmektedir. Konak Güneş Enerjisi, Daxler Enerji.

Yenilenen Enerji Genel Müdürlüğü Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası’na göre  Temmuz ve Aralık ayları Türkiye’de güneş radyasyonunun en yüksek ve en düşük olduğu aylardır. Bölgeler arasında  en büyük potansiyeller Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu’dur. Japonya’da güneş enerjisi kullanılarak elektrik üretimine yönelik yasal düzenlemeler ve mekanizmalar son yıllarda hızlanmıştır, bu nedenle elektrik üretiminin gelişimi çok yenidir,  bu alanda  yeni yatırımlar devam etmektedir.

Türkiye  yaz ve kış aylarında ortalama 3,5 saat güneş ışığı almaktadır. Güneşlenme süresi,  1000 W/m2’de bir günde elde edilebilecek toplam süreyi ifade eder. Dolayısıyla tüm meteorolojik verilere göre günlük ortalama metrekare başına 3.500 W/m2/gün olabilmektedir.

×