İstanbul Solar Paneli
Daxler Enerji A.Ş. 22. Mayıs 2023

İstanbul Solar Paneli

İstanbul Solar Paneli ile, dünyaya çarpan güneş ışığı miktarı, bugün dünyanın tükettiği enerjinin 10.000 katı kadardır. Bu nedenle, dünyaya isabet eden güneş ışınlarının sadece 0,01’i, insanın enerji ihtiyacını karşılamak için verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Güneş panelleri ayrıca güneş ışığını elektriğe dönüştürür. Güneş paneline çarpan güneş ışığını emen güneş pillerinden oluşur. Bir güneş panelinin verimliliği, kullanılan hücrelerin güneş ışığını ne kadar hızlı elektriğe dönüştürdüğü ile belirlenir.

İstanbul solar panelinin watt değeri fiyatı etkileyen en önemli özelliktir. Örneğin 150 Watt’lık bir panel ile 250 Watt’lık bir panelin saatte 100 Watt farkı var. Bu nedenle güneş modülleri watt cinsinden fiyatlandırılır. Bu kadar büyük panelleri üretmenin maliyetinden beri. B. 250 watt, 100 watt’lık panellerden daha ucuzdur. Örneğin birim fiyatı daha düşük olacaktır. Solar paneli seçerken en büyük solar panelini aldığınızdan emin olun.

İstanbul Solar Paneli nasıl seçilir?

Panelleri birbirinden ayıran en önemli özellik hücredir. Temel olarak iki tip hücre vardır. Monokristal ve polikristal güneş modülleri. Monokristal solar panelleri: polikristal solar panellerinden daha verimli çalışır. Özellikle kapalı veya sıcak havalarda verimi yüksektir. Genel olarak, güneş ışığına maruz kalmayan alanlarda daha fazla sonuç alırsınız.

Dezavantajı, panellerin esas olarak pahalı olmasıdır ve panelin bir kısmı kar, gölge veya tozla kaplanırsa panelin üretim değeri büyük ölçüde düşer. Genel olarak, disk her zaman temiz ve açık olmalıdır. Polikristal solar panelleri: Monokristal solar panellerinden daha ucuzdur. Isınmadığı yerde daha verimlidir. Monokristal panellere göre gölgelenmeye daha az duyarlıdır. Modülün bir kısmı kapalı olsa bile (gölge, kar, toz vb.), güneş ışığını monokristal modülden daha verimli alan bir kısım vardır. Dezavantajları monokristal solar panellerinden daha azdır. Bulutlu havalarda verimli değildir. Her iki panel tipi de yüksek kalitededir ve aynı garanti süresine sahiptir. Yukarıda da belirtildiği gibi kullanım yeri ve iklim şartlarına göre en ideali seçilmelidir. Panelde gösterilen güç, tam ışınlamada saatte üretilen güç anlamına gelir. Örnek: 275W’lık bir panel 1 saatte 275W güç üretecektir.

Solar Güneş Panellerine Güneş pili de denir. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında kilit bir konuma sahip olan güneş enerjisi sisteminin beygir gücüdür. Silikon hücreleri sayesinde güneş ışığını direkt olarak elektrik (doğru akım) enerjisine dönüştürür.

Daxler Enerji

×