Selçuklu Güneş Enerjisi
Daxler Enerji A.Ş. 8. Mayıs 2023

Selçuklu Güneş Enerjisi

Selçuklu Güneş Enerjisi Daxler Enerji, ülkemizdeki en önemli dış kaynak sektörü olan enerji sektörüne yatırım yapmak için Meram güneş panellerini kullanarak 10 yıl dolar bazlı devlet alım garantisi ile yüksek performanslı güneş enerjisi santrali kuruyor. Güneş enerjisi santrallerinde tarım dışı malzemeler kullanılarak tasarruf sağlanabilir. Zemin kollektörleri, çatı veya otoparkın gerekli uygulamayı karşılamadığı durumlarda ideal bir çözümdür. Bugün ülkemizde sadece  su ısıtmak için kullanılan güneş enerjisinden elektrik üretiminde de çok rahatlıkla faydalanılabilmektedir.

Solar Enerjisi Nedir?

Solar kelimesi İngilizcede sıfat olarak kullanılan bir kelime olup dilimizde güneş anlamına gelmektedir. Bu yüzden ülkemizde  güneş enerjisi değil güneş enerjisi diye bir sistem var. Doğrudan bir bina veya sitenin çatısına monte edilen özel paneller, güneş enerjisini toplayarak kullanılabilir bir forma dönüştürür. Bu sayede hem yenilenebilir enerji elde edilerek hem de çevre korunarak önemli ölçüde tasarruf sağlanabilmektedir. Selçuklu Güneş Enerjisi Daxler Enerji, ile her zaman hizmetinizdeyiz.

Sınırsız Enerji

Dünya ve güneş var oldukça, insanlığın sonuna kadar güneş enerjisi asla tükenmeyecektir. Ayrıca güneşin enerjisinin azalmadığı düşünülürse güneş enerjisinin  azalmayan  enerji olduğu  söylenebilmektedir. Dolayısıyla diğer enerji türlerinde olduğu gibi fiyatların düşmesi fiyatların artmasına neden olmaz.

Temiz Enerji

Diğer enerji türlerinin aksine, güneş enerjisi çevreye ne zararlı ne de zararlıdır. Bu enerjinin üretimi sırasında çevreye gaz, duman, toz, karbon veya kükürt gibi tehlikeli atıklar salınmaz.

Ortak Güç Kaynağı

Güneş, yeryüzündeki tüm milletlerin ortaklaşa yararlanabileceği tek enerji kaynağıdır. Dolayısıyla ülkeler geçmişte olduğu gibi enerjide birbirlerine bağımlı olmak zorunda değiller. Bu durumda, bazı ülkelerin  zengin, bazılarının  fakir olması sorunu kolayca önlenebilmektedir.

Saklaması Kolay

Güneş enerjisinin belki de en önemli avantajlarından biri, nakliye maliyeti olmadan her yerde depolanabilmesidir. Bu durum diğer enerji türlerinde görülen artan maliyet sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Az Maliyet

Güneş enerjisinin depolanması ve kullanılması ileri teknoloji gerektirmez. Dünyadaki hemen hemen her ülke, ağır sanayiye ihtiyaç duymadan, yerli sanayiyi kullanarak üretmesi gereken ekipmanları üreterek bu enerjiden faydalanabilmektedir.

Selçuklu Güneş Enerjisi Daxler Enerji.

 

×