Maltepe Güneş Enerjisi
Daxler Enerji A.Ş. 22. Mayıs 2023

Maltepe Güneş Enerjisi

Maltepe Güneş Enerjisi Daxler Enerji ile şirketiniz Güneş Enerjisi Kullanmaya Uygun mu?

İşletmenize güneş paneli kurmanın verimli olup olmayacağını çeşitli faktörler belirler. Bunlardan en önemlisi ise iş yerinizin bulunduğu bölgenin ne kadar güneş ışığı aldığıdır. İşletmenizin mevcut elektrik tüketimi, çatı ve arazinizin güneş panelleri kurmaya elverişli olup olmaması da önemlidir. Örneğin bazı tesislerin çatı ve arazilerinde kurulum kolay olabiliyorken, dik eğimli çatı ve arazilerde güneş panellerinin kurulumu zorlaşabilir.

  • İşletmenin bulunduğu bölgenin ne kadar güneş ışığı aldığı
  • İşletmenizin enerji tüketim miktarı, elektrik abonelik sözleşme gücü
  • Çatı ve/veya arazi tipi büyüklüğünün güneş panelleri kurulumuna elverişli olup olmaması
  • İşletmenizin güneş enerji santralleri için uygunluğunu.

Güneş tarafından yayılan foton adı verilen yüksek enerjili parçacıkları elektrik enerjisine dönüştürmek için güneş enerjisini kullanır. Güneş pilleri, foton adı verilen bu enerjik parçacıkları toplar ve elektrik üretmek için bir sonraki hücreye gönderir. Solar modüller 36, 60, 72 ve 144 hücreli olarak gelir. Bu nedenle, bir güneş paneli tarafından üretilen enerji, güneş panelinin boyutu, hücre sayısı ve performansı ile artar. Genel olarak, daha fazla hücreye sahip güneş panelleri daha fazla enerji üretir. Bir güneş panelinin ömrü ne kadardır? Güneş modülünün hizmet ömrü 25 yıldır.

Güneş enerjisi modülü üreticileri, enerji üretimi için güneş enerjisi modüllerinin kullanım ömrünün 25 yıl olduğunu belirtmektedir. Panelinin garanti süresi ne kadardır? Güneş panelinin garanti süresi ne kadardır? Güneş paneli üreticileri, güneş panelleri için 10 yıl, güç ürünleri için 25 yıl garanti veriyor. 2023 yılında güneş modülü üretim değerine bağlı olarak en verimli güneş modüllerine 12 yıl ürün garantisi ve 30 yıl kapasite garantisi verilecek.

Ev için Güneş Enerji Sistemleri Karlı Mı?

Eviniz için bir güneş enerjisi sistemine yatırım yapmak maliyetleri karşılayacaktır. Bu da yatırımın geri dönüş süresinin yaklaşık 7,5 yıl olduğu anlamına geliyor. Solar modül yatırımının ekonomik ömrü 25 yıldır. Özetle 25 yıllık bir yatırım 7,5 yılda kendini amorti ediyor. Güneş enerjisinin geri ödeme süresini etkileyen faktörler. Maltepe Güneş Enerjisi Daxler Enerji.

Enerji maliyeti

Türkiye’nin coğrafi konumu (güneşlenme saatleri)

Döviz piyasası hareketleri (güneş panelleri, dolar kurundan satılan inverterler)

elektrik satışı

Şebekeye hazır güneş enerjisi ile elektrik faturanız yükselse bile önemli değil. Bunun nedeni, satılan faturalandırılabilir gücün kW gücü miktarına eşit olması gerektiğidir. Yani 1,35 TL’ye alınan 1kW elektrik, uzlaşma amacıyla 1,35 TL’den satılacak.

Daxler Enerji A.Ş.
Adres: Büyükkayacık OSB Mah. 102. Cad. No: 3/1 42280 Selçuklu / Konya
E-Mail: info@daxlerenergy.com
Telefon: 444 95 77

×