Kulu Güneş Enerjisi
Daxler Enerji A.Ş. 22. Mayıs 2023

Kulu Güneş Enerjisi

Kulu Güneş Enerjisi Sistemi: Bu sistemde güneş ışığı ana enerji kaynağıdır. Foton adı verilen yüksek enerjili parçacıklar içeren güneş ışınları güneş paneline çarpar. Bir güneş panelinin yüzeyi, güneş pili adı verilen parçacıklarla kaplıdır. Güneş pilleri silikondan yapılmıştır. Doğada oksijenden sonra en yaygın yarı iletken element silisyumdur. Bu sayede hücreler sayesinde solar panele çarpan fotonlar bir voltaj oluşturarak elektrik enerjisi açığa çıkarırlar. Bir foton güneş hücresine çarptığında, elektronun p-tipi silikon tabakayı yüklediği enerji seviyesi, elektronun yarı iletken malzemeden geçmesine izin verecek bir seviyeye yükselir. Yarı iletken malzemeye nüfuz eder ve n-iletken silikon tabakasına ulaşır. Yani güneş ışınları iki farklı silikon tabakası arasından panel yüzeyine çarptığı sürece elektron akışı olacaktır. Elektrik enerjisi üretir.

Daxler Enerji , Kulu Güneş Enerjisi müşterilerine en iyi fotovoltaik sistem seçeneklerini sunar. Bu sebeple müşteri memnuniyetini ön planda tutmak en önemli hedefimizdir. Bu itibarla şirketin hedefi, müşterilerinin ihtiyaçlarını yüksek kaliteli, ekonomik güneş enerjisi sistemleri ile karşılamak ve çevre dostu bir enerji kaynağı sağlamaktır. Daxler Enerji güneş, rüzgar ve hidro enerjiye dayalı çözümler üretir. Güneş ışığının yeryüzüne çarpmasıyla oluşan elektrik enerjisine güneş enerjisi denir.

Kulu Güneş Enerjisi Sanayide Kullanılıyor Mu?

Günümüzde yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin artmasıyla birlikte güneş enerjisi santrallerinin kurulumu olağan hale gelmiştir. Fabrikaların, sanayi bölgelerinin ve soğuk hava depolarının çatıları, firmalar tarafından fotovoltaik sistemlerin kurulacağı yerler olarak kabul edilmiştir. Ayrıca evin elektrik ihtiyacını karşılamak için çatı kulu güneş enerjisi santrali tercih edilmektedir. Kullanılmayan arazilerin çatı üstü güneş enerjisi santralleri için değerlendirilmesi, ticari ve konut binaları için uygun alan sağlamaktadır.

GES çatı uygulama tasarımı sayesinde standart saha tasarımlarından daha yüksek verimler elde edebilirsiniz. Çatı GES projesi. Sanayi bölgesinde, depolar, tarım ve hayvancılık bulunmaktadır. Alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler ve benzin istasyonları gibi konut ve büyük ticari binalarda geniş bir uygulama alanına sahiptir.

Bu nedenle Türkiye genel olarak ciddiye alınmaktadır. Hayatın her alanı güneş enerjisinden fayda sağlayabilmektedir. Güneşin doğal, termal ve elektriksel etkileri vardır. Böylece Dünya’nın enerji döngüsünün ayrılmaz bir parçasıdır.

×