Bozkır Güneş Enerjisi
Daxler Enerji A.Ş. 10. Mayıs 2023

Bozkır Güneş Enerjisi

Bozkır Güneş Enerjisi Santrali Nasıl Kurulmaktadır?

Çevrenin korunmasına katkıda bulunmak, temiz enerjiyi kolay bir şekilde elde etmek için güneş enerjisi santralleri gerekmektedir. Isınma ve elektrik ihtiyacı güneş enerji santralleri aracılığı ile karşılanabilmektedir. Ancak bu santrallerin kurulum aşamalarından önce onay almak gerekir. GES kurulumu için ilk adımda dağıtım yapılacak şebeke hatları ve belirlenen arazi için kurumlardan onay alınmalıdır. Onaylar sonrasında ise uzman kişilerle çalışılması önemlidir. Kiremit çatı, dam, saha gibi kurulacak zemine göre güneş enerjisi sistemlerinin nasıl kurulacağı farklılık gösterebilmektedir.

Örneğin kiremit çatılarda güneş panellerin konulacağı alanın en çok güneş gören bölge olması gerekir. Damlarda ise panele eklenecek üçgen ayaklar ile ışığın verimli şekilde alınması gerekmektedir. Sahada panel kurulumu yapılacaksa çevresine tel örgü çekilmelidir. Bu teller, üzerinde enerji nakil hattı bulunuyorsa, topraklamayı sağlar. Ek olarak paneller için tercih edilen DC/AC kutularının su geçirmez olmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kablolar da bu kutuların alt tarafından girmelidir.

GES kurulumunda zemine göre monte için kullanacağımız aparatlar da değişkenlik gösterir. Solar Panellerin monte edilmesinden sonra inventer (çevirici) montajı yapılan nokta seçilmektedir. Etkili sonuç için inventer panellere yakın olacak şekilde konumlandırılmalıdır. Güneş sistemleri kurulurken topraklama yapılması, güvenli elektriğe erişim açısından önemlidir. Siz de güneş enerjisinden fayda sağlamak isterseniz güneş enerjisi santrali kurulumu için bizleri arayın.

Güneş Enerjisinin Geniş Kullanım Alanları

1970’lerden beri kullanılan güneş enerjisinin kullanım alanları giderek artar. Böylece en bilinen kullanım alanı ise hesap makinesi ve saatlerdir. Bunlar dışında güneş enerjisinin kullanıldığı alanlar şu şekildedir: Binalarda elektrik ihtiyacını karşılamak üzere. Binalarda ve seralarda ısınma ve sıcak su elde etmek için. Ardından soğutma, kurutma, su damıtma işlemlerinde. Bununla birlikte bahçe, yol ve sokak aydınlatmalarında. Trafik işaret lambalarının enerjisini karşılamak amacıyla. Cep telefonları ve bazı taşınan teknolojik aletlerin şarj etmek için. Çocuklar için üretilen güneş enerjili oyuncak arabalarda. Güneş ocağı olarak bilinen yoğunlaştırıcı sistemler ile yemek pişirmek üzere. Güneş enerji kuleleri ile yapay uydularda. Daxler Enerji ile Bozkır Güneş Enerjisi.

Daxler Enerji A.Ş.
Adres: Büyükkayacık OSB Mah. 102. Cad. No: 3/1 42280 Selçuklu / Konya
E-Mail: info@daxlerenergy.com
Telefon: 444 95 77

×