Altınekin Güneş Enerjisi
Daxler Enerji A.Ş. 11. Mayıs 2023

Altınekin Güneş Enerjisi

Altınekin Güneş Enerjisi Daxler Enerji ile şirketiniz Güneş Enerjisi Kullanmaya Uygun mu?

İşletmenize güneş paneli kurmanın verimli olup olmayacağını çeşitli faktörler belirler. Bunlardan en önemlisi ise iş yerinizin bulunduğu bölgenin ne kadar güneş ışığı aldığıdır. İşletmenizin mevcut elektrik tüketimi, çatı ve arazinizin güneş panelleri kurmaya elverişli olup olmaması da önemlidir. Örneğin bazı tesislerin çatı ve arazilerinde kurulum kolay olabiliyorken. Dik eğimli çatı ve arazilerde güneş panellerinin kurulumu zorlaşabilir.

  • İşletmenin bulunduğu bölgenin ne kadar güneş ışığı aldığı
  • İşletmenizin enerji tüketim miktarı, elektrik abonelik sözleşme gücü
  • Çatı ve/veya arazi tipi büyüklüğünün güneş panelleri kurulumuna elverişli olup olmaması
  • İşletmenizin güneş enerji santralleri için uygunluğunu,

Ekiplerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Güneş Paneli Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Altınekin Güneş Enerjisi ile solar panelinden elde edilen enerji hesaplanırken panelin verimlilik derecesi, 1 m²’lik alanın aldığı güneş ışınları ve güneş ışınlarının açısı ile ışınım şiddeti dikkate alınır. Buna göre %15 verimliliğe sahip 1 m²’lik bir panel, 1000 W/m² güneş ışığını dik açı ile aldığı takdirde 150 W/h elektrik enerjisi üretir. Türkiye’nin yüksek ışınım değeri sayesinde panellerin bu verimliliğinin üzerine çıkması da mümkündür. Altınekin Güneş Enerjisi.

Bir Ev için Kaç kW Güneş Paneli Gereklidir?

Evde güneş paneli kullanılacaksa ve gerekli panel hesaplaması yapılmak isteniyorsa kullanım amacı göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra evdeki günlük enerji tüketimi. çatıda panel için elverişli alan ve bulunulan bölgenin ışınım verileri gerekir. Bu veriler elde edildikten sonra hesaplama kolayca yapılabilir. Böylelikle hesaplama yaparken aşağıdaki formülden yararlanabilirsiniz: Güneş Paneli Gücü (W) = Elektrik Tüketimi / 365 x Günlük Güneşlenme Süresi (Saat)

Güneş Kolektörü Nedir? Ne İşe Yarar?

Güneş enerjisinin kullanıma hazır hale getirilmesi için toplanması gerekir. Solar enerjisini toplayıp ısı olarak ileten, farklı tür ve formlardaki cihazların adı güneş kolektörüdür. Güneş enerjisi kolektörleri, elektrik üretiminin yanı sıra iklimlendirme ve sıcak su elde edilmesi gibi uygulamalar için de kullanılır. Bu cihazlar, bulundukları konumun enlemi göz önünde bulundurularak güneşi en yüksek seviyede alacak açıda sabitlenmelidir. Bu açı sayesinde kolektörün topladığı ısı, yerden veya duvardan ısıtma ya da radyatör gibi ısıtma cihazlarına transfer edilebilir.

En etkili tasarruf için firmamız ile iletişime geçin.

Altınekin Güneş Enerjisi.

×