Seydikemer Güneş Paneli
Daxler Enerji A.Ş. 25. Mayıs 2023

Seydikemer Güneş Paneli

Seydikemer Güneş Paneli Daxler Enerji‘den güneş panelleri de kurmaktayız. Güneş enerjisi, sıcak su sistemi yapımında akla gelebilecek her türlü teknolojik cihaza güç sağlama potansiyeline sahiptir. Günümüzde bu uygulamalar için yaygın olarak kullanılan fotovoltaik sistemlere en çok ilgi gösterilmiştir. Öncelikle güneş enerjisi sistemi seçerken çok dikkatli olmalısınız. Güneş enerjisi sistemlerine öncelik vermek çok önemlidir. Bu da sistemin o mahallin elektrik veya ısıtma ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu anlamına gelmektedir.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer detay da güneş sisteminin yerleşimi. Güneş panellerinin montajı çok dikkatli yapılmalıdır. Aksi halde sistemdeki en küçük aksaklıklar bile güneş enerjisinden beklenen faydayı sağlayamamaktadır. Peki güneş enerjisi sistemi veya güneş paneli kurulumu nasıldır ve nelere dikkat edilmelidir?

Güneş paneli kurulumu için öncelikle sahip olmanız gereken başlıca malzemeler şu şekildedir;

  • Güneş paneli
  • Akü
  • Şarj kontrol cihazı
  • 1 çift MC4 konnektör (dişi ve erkek soket)
  • 1 takım solar kablo (4lük ya da 6lık olabilir)

Güneş Paneli Çeşitleri

Panellerinin çevre dostu olması ve kullanıcılara önemli tasarruflar sunması popülerliğini doğrudan etkilemektedir. Günümüzde en yaygın güneş paneli türleri şunlardır:

  • Polikristal,
  • monokristal
  • esnek (ince/film) güneş panelleri

Esnek güneş modülleri üretmek için amorf silikon, arsenit, galyum, tellür, bakır, kadmiyum, selenid ve indiyum gibi çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Seydikemer güneş paneli. Bu malzemeler şeffaf iletken yüzeyleri kaplamaktadır. Elektrotlar gerektiği gibi akım üretmek için yerleştirilmektedir. Ve son olarak, bir cam yüzeyle kapatın ve etkinleştirin. Silikon gofretler, monokristal ve polikristal güneş modüllerinin üretim aşamalarında kullanılmaktadır. Bu plakalar güneş paneli üzerine yatay ve dikey olarak yerleştirilmiştir. Daha sonra temperli cam ve sağlam bir çerçeve ile kaplanmaktadır. Tüm süreç, bugün çok sık gördüğünüz dayanıklı dikdörtgen levhalarla sonuçlanmaktadır.

Elbette bu malzemelerin mukavemeti ve cinsi farklıdır ve her biri için uygun olan mukavemet ve tipin seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu malzemelerin cinsi odanın enerji ihtiyacına bağlı olarak çok önem kazanmaktadır. Bu nedenle öncelikle odanın enerji ihtiyacını belirlemek mantıklıdır. Seydikemer Güneş Paneli Daxler Enerji.

×