Ahırlı Güneş Paneli
Daxler Enerji A.Ş. 7. Mayıs 2023

Ahırlı Güneş Paneli

Ahırlı Güneş Paneli, Güneş enerjisi, zararlı gazlar yaymadan doğrudan güneş ışığından elde edilen temiz enerjidir. Güneşin hidrojen çekirdeklerinin yaklaşık yarısı birleşerek helyum çekirdeklerini oluşturur. Bu süre zarfında çok fazla enerji açığa çıkar. Güneşte meydana gelen reaksiyonlarla üretilen enerjinin bir kısmı dünyaya ulaşan ışıma enerjisidir. Radyasyonun paneller kullanılarak elektrik enerjisine dönüştürülmesi işlemi bu nedenle bir güneş enerjisi sistemini tanımlar.

Güneş Enerjisi sistemi, yeryüzüne çarpan güneş ışınlarından yararlanmak için oluşturulmuş bir mekanizmadır. Kurulan sistemin verimine bağlı olarak güneş ışınlarından 0 dereceye kadar güneş enerjisi elde edilebilmektedir. Teknik olarak fotovoltaik olarak bilinen güneş enerjisi, yenilenebilir ve çevre dostu bir enerji kaynağı olduğu için bu nedenle tercih edilmektedir. Yükselen petrol fiyatları, küresel ısınma ve  kirlilik gibi sorunlar 1970’lerden beri var. Bu sorunlar, daha ucuz ve daha temiz enerji kaynaklarına olan talebi artırıyor. Bu, güneş enerjisi sistemlerine yönelik araştırmaların artmasına neden olmuştur.

Güneş Enerji Sistemleri

Bu sistemde güneş ışığı ana enerji kaynağıdır. Foton adı verilen yüksek enerjili parçacıklar içeren güneş ışınları güneş paneline çarpar. Bir solar panelinin yüzeyi, güneş pili adı verilen parçacıklarla kaplıdır. Güneş pilleri silikondan yapılmıştır. Doğada oksijenden sonra en yaygın yarı iletken element silisyumdur. Bu sayede hücre sayesinde panele çarpan fotonlar bir voltaj oluşturarak elektrik enerjisi açığa çıkarmaktadır. Ahırlı Güneş Paneli, bir foton güneş hücresine çarptığında, p-tipi silikon tabakadaki elektronların yüklendiği enerji seviyesi, elektronların yarı iletken malzemeden geçmesine izin verecek bir seviyeye yükselir. Yarı iletken malzemeye nüfuz eder ve n-iletken silikon tabakasına ulaşır. Yani güneş ışınları iki farklı silikon tabakası arasındaki panel yüzeyine çarptığı sürece elektron akışı olacaktır. Elektrik enerjisi üretir.

Daxler Enerji, Ahırlı Güneş Paneli müşterilerine güneş enerjisi sistemleri için en iyi seçenekleri sunar. Müşteri memnuniyetini ön planda tutmak en önemli hedefimizdir. Bu nedenle hedefi, müşterilerinin ihtiyaçlarını yüksek kaliteli, uygun fiyatlı güneş enerjisi sistemleri ile karşılamak ve çevre dostu bir enerji kaynağı sağlamaktır. Daxler Enerji güneş, rüzgar ve hidro enerjiye dayalı çözümler üretir. Güneş ışınlarının yeryüzüne isabet etmesiyle elektrik enerjisi üretilmesine güneş enerjisi denir.

 

×