Güneş Paneli Çeşitleri
Daxler Enerji A.Ş. 21. Nisan 2023

Güneş Paneli Çeşitleri

Daxler Enerji güneş paneli çeşitleri, güneş enerjisini güç kaynağı olarak kullanmak isteyen tüketicilerin oturma odasına kurdukları sistemin adıdır. Yaşam kalitesini artırmak ve doğaya zarar vermeden enerji üretimi ile bilinen güneş enerjisi, günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Güneş paneli seçimine karar verebilmek için sistemin kurulacağı yaşam alanı hakkında detaylı bilgi gerekmektedir.

Bu bilgilere sahip olmak size hangi panelleri kullanmanız gerektiği konusunda genel bir fikir vermektedir. Solar modüller içerik özelliklerine göre temel olarak dört ana modele ayrılmaktadır. Bu özelliklerin potansiyel kullanıcılar tarafından bilinmesi bilinçli yatırımın yolunu açmaktadır.

Daxler Enerji Güneş Enerjisi ile elektrik üretimi, bölgenizdeki hava kirliliğini önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu sayede güneş enerjisi sistemleri tüketicilere hem elektrik tüketiminde yardımcı olmaktadır. Hem de sağlıklı yaşam alanları yaratmada yardımcı olmaktadır. Güneş paneli çeşitleri şunlardır:

  • Monokristal güneş panelleri
  • Polikristal güneş panelleri
  • İnce film güneş panelleri
  • Esnek güneş panelleri

Böylelikle Güneş panelini verimlilik açısından güçlü kılan silikon yapı ve sistem devamlılığını sağlamaktadır. Monokristal paneller, silikon yapı saf özelliklerini koruduğu için enerji üretimi için güneş panelleri çeşitleri arasından en iyi modül modeli olarak bilinmektedir. Bu modeller ağırlıklı olarak kırsal alanlarda enerji üretimi ve akıllı sulama uygulamaları için kullanılmaktadır.

Aynı zamanda kentsel güneş enerjisi için tüketici tarafından tercih edilen en kaliteli modüllerden biri olarak bilinmektedir. Sektörde en çok tercih edilen modellerden biri daha polikristal modüller, monokristal modellere göre düşük güçlü modüller olarak bilinmektedir. İçerdiği silisyumun saflığı monokristal yapılara göre daha düşüktür.

Daha ucuz olan model olan polikristal modül ise kullanım açısından aynı performansı sunmamaktadır. Yaşam alanı kalıcı olarak kullanılacaksa, polikristal paneller tüketiciler için sorun teşkil etmektedir. Kural olarak, bu tür paneller düzenli olarak kullanılan yaşam alanlarında bulunmaktadır. Özel villalar ve yayla evleri gibi polikristal panellerin kullanıldığı alanlardan biridir.

Daxler Enerji, çok çeşitli güneş paneli çeşitleri sunmaktadır. Ev, işyeri ve endüstriyel tesisler için çeşitli kapasiteleri güneş panelleri üretmektedir.

×